Tavuklu Makarna Tarifi

TARİFİ BEĞENDİNİZ Mİ?
TEŞEKKÜR EDERİZ

Aranızda bol domates soslu makarnayı sevmeyen var mı? Buna ihtimal vermediğimiz için sosuna tavuk parçaları da ekleyip domates soslu ve tavuklu makarna hazırladık. Nefis bir tavuklu makarna tarifi, mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Sosuyla harmanladığınız tavuklu makarnayı arzuya göre ısıya dayanıklı fırın kabına aldıktan sonra toz parmesan ya da rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle 10 dakika kadar fırınladıktan sonra da servis edebilirsiniz.

Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 350 g tavuk göğsü
  • 4-5 diş sarımsak
  • 6-7 adet kuru domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • sıvı yağ
  • tuz
  • kekik
  • karabiber
  • pul biber
  • kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1-2 yemek kaşığı hazır makarna sosu

Tavuklu Makarna Tarifi  Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencerede kaynayan suya tuz ve makarnalar ilave edilerek makarnanın türüne göre tarifinde olduğu gibi haşlayalım.
  2. Diğer taraftan yine derin bir yapışmaz tavada yarım çay bardağı kadar sıvı yağ kızdırılarak parmak kalınlığında doğradığımız tavuk etleri harlı ateşte çevirerek pişirelim.
  3. Hemen her tarafı kızarmaya yakın dilimlenmiş kırmızı biberler, kuru domatesler ve sarımsakları sırayla ilave edelim. Bir iki dakika birlikte pişirelim.
  4. Ardından salçalar ve hazır domates sosu ilave edelim.
  5. Tuzu ve baharatları ilave edelim.
  6. Neredeyse pişmek üzere olan makarnanın suyundan 1 veya 2 kepçe kadar alınarak pişmekte olan tavukların üzerine ilave edelim. Böylelikle hem salçalarınız kolayca çözülür ve sosunuzun kıvamı ayarlanmış olur, hem de makarnanın suyundaki vitaminleri de yemeğimize dahil etmiş oluruz.
  7. Bu şekilde tavuklu sosumuz birkaç dakika daha piştikten sonra makarnanın suyunu süzerek pişmekte olan tavuklara ekleyelim ve karıştırılarak ocağın altını kapatalım.
  8. Servis tabaklarına aldığımız makarnaların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis edelim. Afiyet olsun…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.